RODO

Etykiety

Etykiety

Polityka prywatności

25 maja 2018 r. weszło w życie rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej dotyczące ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, czyli RODO. Do nowych przepisów muszą dostosować się nie tylko internetowi przedsiębiorcy, ale i blogerzy. Dlatego wchodząc na mój blog/stronę na FB i YoTube zapamiętaj:

Administratorem bloga http://inaisewa.blogspot.com jest Ewa Wróblewska
Kontakt: ina240 @ gmail.com

Każdy kto zostawia komentarz na moim blogu/profilu na FB/ koncie YouTube wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych w postaci: adresu e-mail, imienia i nazwiska, nick’a oraz IP. Podanie danych przez Użytkownika zawsze jest w pełni dobrowolne.

Ja jako administrator informuję także, że stosuję na swoim blogu technologie pokazujące działania przez mnie podejmowane na innych stronach tj.:
- widget Facebook,

Jako administrator powierzam dane platformie blogger, na której znajduje się mój blog, oraz firmie Facebook - gdzie znajduje się mój fanpage oraz YouTube - gdzie umieszczam filmiki.
 -  posty sponsorowane - recenzje, które mogą zawierać linki do:
- stron wydawnictw, które przekazały książkę (grę lub inne publikacje) do recenzji,
- stron autorskich autora recenzowanej książki.
- stron producentów zabawek
- stron parków rozrywki, muzeów.


Biorąc udział w organizowanych przeze mnie konkursach, wyrażasz zgodę na:
1. Publikację swoich danych - imienia i nazwisko lub nick'a w celu ogłoszenia zwycięzcy;
2. Przetwarzanie danych osobowych dla celów konkursowych. Dane zostaną wysłane przez Zwycięzcę do właścicielki bloga - Ewy Wróblewskiej poprzez mail: ina24@gmail.com lub "wyślij wiadomość" na profilu na Facebooku, po wysyłce nagrody zostaną one usunięte; dane osobowe uczestników konkursu są przetwarzane wyłącznie w celu przeprowadzenia konkursu, tylko do momentu wysyłki nagrody lub do czasu przekazania ich Sponsorowi.
3. Jeżeli nagroda będzie wysyłana przez Sponsora - wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych: imię i nazwisko, adres - w celu wysyłki nagrody; dane osobowe przechowywane są tylko do momentu wysyłki nagrody lub do czasu przekazania ich Sponsorowi.


Dane osobowe i poufność danych
- Użytkownik (każda osoba, która zagląda, korzysta z bloga), może przekazywać swoje dane Administratorowi poprzez wysłanie wiadomości na podany adres e-mailowy lub poprzez wiadomość na Fanpeage'u bloga.
- Administrator gwarantuje poufność wszelkich przekazywanych mu przez Użytkownika danych osobowych. Podanie danych jest zawsze dobrowolne, jednak niezbędne do podjęcia przez  Użytkownika akcji, do której przeznaczony jest dany formularz.
- Jako administrator bloga, zapewniam poufność danych. Każda forma przekazywania danych (mailowo, poprzez wiadomość na fanpage), są i będą chronione w należyty sposób. Zapewniam, że nie będę ich wykorzystywać, udostępniać innym, pokazywać publicznie, czy sprzedawać.
- Użytkownikowi przysługują uprawnienia oraz prawo  do wglądu i dostępu do swoich danych, ich sprostowania, poprawienia, ograniczenia przetwarzania lub ich usunięcia.
- Dane które pozyskam, za zgodą Użytkownika, np. na potrzeby konkursów, będą gromadzone w wydzielonym pliku chronionym hasłem na prywatnym komputerze, a po ustalonych czynnościach zostaną usunięte.
- Urządzenia, z których korzystam, są zabezpieczone programem antywirusowym i dodatkowo hasłem.
- Strony, z których korzystam: blog, poczta e-mail, mają aktywny certyfikat SSL.

Jeśli uważasz, że pliki cookies naruszają Twoją prywatność możesz je wyłączyć zgodnie z przeglądarką jakiej używasz.
  1. Przeglądarka Mozilla Firefox: Menu-→ Narzędzia → Opcje → Prywatność
  2. Przeglądarka Microsoft Internet Explorer: Menu → Narzędzia → Opcje internetowe → Prywatność
  3. Przeglądarka Google Chrome: Menu → Narzędzia → Wyczyść dane przeglądania
  4. Przeglądarka Opera: Opera → Menu → Ustawienia → Wyczyść historię przeglądania
  5. Przeglądarka Apple Safari: Menu Safari → Preferencje – Prywatność

Możliwe są zmiany w polityce prywatności, których będą wymagały zmiany na blogu oraz wymogi prawne.

* Dane przetwarzane będą na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...